fbpx

Wooop e дигитално решение за онлайн търговия с експресна доставка за 15 минути!

Клиент:      WOOOP

Година:         2022

image26

WOOOP

Мобилна платформа за онлайн търговия на хранителни продукти, козметика, детски стоки, продукти за домашни любимци и препарати за почистване с бърза доставка за 15 минути!

Решението включва iOS и Android приложения за пазаруване, мобилна апликация за скоростно събиране на продукти в магазина. Мобилно приложение за навигация на доставчиците, ERP система за
управление на складови наличности и система за управление на продуктовата информация.

Бизнес проект

Основната бизнес идея на Wooop е създаването на мобилна платформа за онлайн пазаруване с бърза, удобна и скоростна доставка до 15 минути. Едно от основните предизвикателства на проекта е осигуряването на технологично решение, което оптимизира скоростта на процесите по събиране на поръчки и съответно доставка на продукти.

image28
atom

Основни бизнес изисквания на проекта:

  Разработка на мобилни приложения за Android и iOS за пазаруване с лесен и интуитивен дизайн, който да осигурява качествено потребителско изживяване (UX)

  Изграждане на мобилно приложение за обработване на направените поръчки и организация за бързо и удобно събиране на продуктите и предаването им на куриер 

●  Разработка на мобилно приложение за доставки, което предлага на куриерите най-краткия  маршрут за движение

●  Интегриране на ERP система за управление на складовите наличности за всеки един магазин

Как работи бизнесът?

Wooop разполага с множество физически складове (darkstores), опериращи в отделни райони, които отговарят за доставките в конкретни зони. Всеки склад отговаря за доставките в зона от 3 – 4 километра с цел скоростна доставка.
След като дадена поръчка бъде подадена от потребител, служител в най-близкия склад на Wooop приема поръчката и започва процеса по събиране на продуктите. След като продуктите от поръчката поръката са събрани, служителят регистрира поръчката като готова за доставка. В този момент системата информира свободните доставчици, че има поръчка за доставка чрез мобилно приложение като осигурява най-удобният маршрут до адреса на потребителя.

image3

Предимствата на концепцията на Wooop

  Максимално бърза доставка до 15 минути

●  Бързо и безпроблемно пазаруване

●  Сигурно плащане чрез кредитна или дебитна карта

●  По-широк обхват от физически супермаркет

●  Възможност за складиране на богата гама от продукти

Технологично решение

Софтуерното решение Wooop включва множество архитектурни компоненти осигуряващи бързо и интуитивно потребителско изживяване (UX – User Experience) и модули за управление на всички бизнес процеси:

FLEXY FIT1113
image1

Мобилната платформата за пазаруване Wooop е реализирана на база скалируема софтуерна архитектура включваща 3 основни групи от компоненти:

image22

Група Платформи (Platforms): 

Състои от 4 компонента базирани на модифицирани решения 1. Онлайн търговия (e-commerce), 2. Управление на съдържанието (CMS – Content Management System ), 3. Продуктова информация (PIM – Product Information Management) и 4. Система за управление на складови наличности (ERP – Enterprise Resource Planning.

image21

Група Изпълнение на поръчки (Order Fulfilment):

В тази група влизат 3 мобилни приложения – за иницииране на поръчки от страна на клиентите на платформата, за обработка на поръчките и събиране на продуктите от конкретна поръчка, както и апликация за доставчиците на поръчки

image20

Група Бизнес управление (Business Management):

Тази група предоставя 4 портала за управление на бизнес процеси. 1. Модул за анализ на приходи и разходи, 2. Портал за управление на съдържанието на мобилната апликация и уеб сайта на платформата, 3. Решение за управление на продуктовата информация и 4. Бизнес система за инвентаризация предоставяща възможности за управление на наличността на стоките във всеки един склад.

WOOOP16
WOOOP15
WOOOP14
WOOOP13
WOOOP12
WOOOP11
WOOOP10
WOOOP9
WOOOP81
WOOOP8
WOOOP7
WOOOP6
WOOOP5
WOOOP4
п л сървис
WOOOP3
WOOOP2
WOOOP1

Всички компоненти на платформата Wooop използват облачна инфраструктура, което осигурява сигурност и скалируемост на комплексното софтуерното решение.

Използвани технологии:

  • .NET Multi-platform App UI (.NET MAUI)
  • Microsoft ASP.NET Core
  • Microsoft SQL Server
  • WordPress
  • Woocommerce
  • Google Analytics
  • Google Maps

Изпратете ни запитване